5 savjeta o odabiru rasvjete

Rasvjeta je izuzetno bitna stavka u svakom interijeru jer količina svjetlosti ima izravan učinak na naše raspoloženje i zdravlje. Jako je važno dobro osvijetliti prostorije u kojima boravimo. Osim centralne rasvjete dodatna rasvjetna tijela podižu atmosferu u prostoru dajući mu osjećaj ugode i privlačnosti. 

Više od zida

Većina o zidovima u svojem životnom prostoru razmišlja samo u kategorijama boja. Koje boje odabrati, kako ih uskladiti… No zidovi mogu ponuditi mnogo više od podloge u boji.

Prostor ispod stepenica skriva mnogo mogućnosti

Prostor ispod stepenica često ostane neiskorišten ili pak služi kao privremeno spremište bez jasne namjene i organizacije. Dizajnerica Kristina Šitum omogućila nam je da dobijemo uvid u neka vizualno iznimno privlačna, ali i praktična rješenja. 

Par savjeta za uređenje apartmana

Bez obzira na to jesmo li se tek nedavno odlučili višak nekretnina pretvoriti u apartmane za turistički najam ili stari apartmani trebaju temeljitu obnovu, dobro će nam doći nekoliko savjeta dizajnerice Kristine Šitum kojima bismo se trebali voditi pri prilagodbi prostora.

Izvucite maksimum iz svoje terase ili balkona

S krajem ljeta počinju rasprodaje vrtnog i balkonskog namještaja. Uz pomoć nekoliko zgodnih komada možemo običnu terasu pretvoriti u pravu malu oazu mira i opuštanja.

Kako iskoristiti svaki centimetar potkrovlja?

Iskoristivost prostora u potkrovlju uvelike ovisi o visini nadozida ispod kosina. Uređenje potkrovlja uvijek predstavlja izazov, no postoji nekoliko postupaka koji će nam prostor učiniti funkcionalnijim i vizualno većim.

Deset dobrih primjera što mogu detalji

Svi volimo detalje u uređenju interijera. Švrljanje po lijepim dućanima s ukrasnim predmetima i razgledavanje umjetničkih rukotvorina sigurno je jedan od životnih užitaka, ali odabrati pravi detalj i mudro ga pozicionirati nije uvijek jednostavno.

Mala vikendica za veliko društvo

S lijepim vremenom stiže i vrijeme za uređenje vikendice. Bez obzira na to uređujete li novi prostor ili samo pripremate staru vikendicu za novu sezonu vjerujemo da će vas fotografije vikendice za čije je uređenje zaslužna Kristina Šitum potaknuti u pravom smjeru.

Dječja soba: Prostor za igru, odmor i učenje

Sa zadnjim danima praznika svi roditelji  pripremaju dječje sobe za nove izazove. Bez obzira na to preuređujete li dječju sobu u potpunosti ili samo osvježavate kutak stana namijenjen učenju odnosno igri u nastavku ćete sigurno naći dovoljno poticaja da vaš mali projekt postane gušt, a ne samo obaveza.